1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Schol met spinazie, olijven en tomaat

Schol met spinazie, olijven en tomaat

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-03-2003

Ingrediënten 4 personen


Olijfolie, 2 tenen knoflook in plakjes, 1 glas Chardonnay, 2 blikken gepelde pruimtomaten van 400 gr. 159 gr zwarte olijven zonder pit. 1 handvol basilicumblaadjes (vers), 2 ansjovisfilets, 4 scholfilets van elk 200 gr, zonder vel, 4 rozemarijntakjes of cocktailprikkers, 3 handenvol jonge spinazieblaadjes, gewassen, zout en peper



Een heerlijk op de plaat gebakken gerecht, goed voor grote gezelschappen. Je kunt er elke soort platvis voor gebruiken. Van Jamie Oliver

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 gr. Gebruik een klein bakblik, waarin de filets dicht tegen elkaar aan moeten liggen. Zet het blik op een matig vuur op het gasfornui, sprenkel er wat olie in en bak de knoflook langzaam tot die zacht is, VOeg als de knoflook begint te kleuren de wijn toe, laat 1 minuut koken en doe de tomaten er dan bij. Maak stuk met een lepel, laat even pruttelen terwijl je de schol prepareert. (Dit kan natuurlijk ook in een pan)Hak of pureer de olijven, basilivum en ansjovisfilets fijn met olijfolie tot een pasta.

Bereidingswijze

Leg de vis op een plank op de kant waar het vel gezeten heeft en bestrooi ze met peper. Verdeel de pasta en smeer over de filets. Rol elke filet vanaf de staart op en prik vast met een rozemarijntakje of prikker. Breng de tomatensaus op smaak en leg de opgerolde filets naast elkaar bovenop de saus. Besprenkel weer met olie en zet ze 15 minuten in de voorverwarmde oven. Schep de vis op 4 warme borden en zet de saus nog 1 minuut op terwijl je de spinazie erdoor doet. De blaadjes slinken erg snel, Een schepje spinaziesaus naast de vis, en smullen maar.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lizzy


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lizzy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top