Vlechtbrood

  • Belgisch, Brood
  • 0-10 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
**Basisdeeg:
500 gr bloem
1/4 l melk
40 gr verse gist
100 gr boter
100 gr suiker
een weinig zout
een weinig kaneel
1 el olie
**Voor de afwerking:
1 koffielepel olie
bloem
1 eidooier
2 el melk
2 el poedersuiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak een kuiltje in de gezeefde bloem en doe er de gebrokkelde gist in.
- Voeg de helft van de melk en een lepel suiker toe.
- Roer het geheel en laat het deeg afgedekt rusten tot heet licht gerezen is.
- Voeg de andere ongredienten toe, kneed het deeg soepel en laat het rijzen.
- Leg bakpapier in de bakvorm.
- Snijd het deeg in drie gelijke stukken op een bebloemde tafel en rol ze uit.
- Vlecht de driie en druk de vlecht stevig aan.
- Bestrijk de vlecht met het mengsel van eigeel en melk.
- Bak de vlecht op 225?C (elektrisch), 160?C (heteluchtoven) of 4 (gas) in 35 minuten.
- Laat afkoelen en bestrooi met suiker.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

josianenijssen avatar
josianenijssen

Doorsturen

Home Recepten