1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Kip met chinesekool en gado-gadosaus

Kip met chinesekool en gado-gadosaus

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-03-2003

Ingrediënten 2 personen


500 gram kipdrumsticks *
zout *
2 theelepels sambal oelek *
4 lepels olie *
1 theelepel kurkuma (koenjit) *
200 gram pandanrijst *
1/2 chinese kool 250 gram *
1 teentje knoflook *
2 tomaten *
1 potje gado-gadosaus *
1 zakje kroepoek.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bestrooi de kip met zout en bestrijk hem met sambal. Bak de kip in 20 min. bruin en gaar in 3 lepels olie. Kook de rijst gaar met zout en kurkuma. snijd de kool in smalle reepjes. Verhit de rest van de olie, voeg de kool toe en bak deze al omscheppend op matig vuur 3 min. Pers de knoflook erover uit en bak deze 1 min. mee. Breng het geheel op smaak met zout. Snijd de tomaten in partjes. Maak in een steel pan de gado-gadosaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel over twee diepe borden rijst, kip, kool en tomaat. Schep de saus erop en breek de helft van de kroepoek erboven in stukjes. Geef de rest van de kroepoek er apart bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gruisje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gruisje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top