1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Curry
  6. Curry Vindaloo

Curry Vindaloo

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 07-03-2003

Ingrediënten 7 personen


2 tl komijnzaad
2 tl garam masala (te koop bij Indiase supermarkt)
1 el geraspte gemberwortel
6 tenen knoflook, uitgeperst
8 kleine verse rode chili pepers, fijngesneden
1 el witte azijn
1 el tamarind geconcentreerd
1 kilo magere bieflappen
2 el boter
2 kaneelstokjes
2 grote uien gesneden
6 kruidnagels
2 tl ongezouten bloem
1 liter rundvleesbouillion
8 curryblaadjes
25 gr. rietsuiker


Verder heb je nodig


Kom, braagpan


Heerlijke rundvlees curry, maar je moet wel van lekker pittig houden

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verhit komijnzaad en garam masala in een grote pan zonder boter, roeren tordat het gaat ruiken.
Snijdt het vlees in stukken en doe deze in een kom samen met de gember, pepers, azijn, tamarind en zet dit 1 uur afgedekt in de koelkast.
Verhit de boter in dezelfde pan en bak hierin de uien, kaneestokjes en kruidnagels totdat de uien goudbruin zijn. Voed het vlees toe en bak dit 5 minuten of totdat het vlees bruin is. Voeg de bloem toe. Voeg de bouillion toe en roer de curryblaadjes erdoor. Laat dit afgedekt 30 minuten zachtjes pruttelen. Verwijder de deksel en laat de curry nogmaals onafgedekt een half uur pruttelen of totdat de saus is ingedikt. Voeg als laatste de suiker toe.

Bereidingswijze

Als je het een dag van te vorenmaakt is het het lekkerst, dan komen de kruiden goed tot hun recht.

Serveertip

Serveren met rijst en pappadums (te koop bij AH)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van loesje78


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van loesje78
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top