Dikkertjes

  • Nederlands, Tussengerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-03-2003

Dikkertjes worden ook wel drie in de pan genoemd.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 gram gerookte Noorse Zalm
400 gram aardappelen in grote dunne plakken(afkokers)
zout/peper uit de molen
75 gram bloem (gezeefd)
2 eieren
ca. 1 1/2 dl melk
2 bosuitjes (ragfijn gesnipperd)
50 gr. boter
1 eetlepel gesneden dille

Voor de garnering:
krulpeterselie
enkele kerstomaatjes.


Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan
Vergiet
Zeef
Koekenpan

Voorbereiding

Kook de aardappelen in ruim water waaraan zou is toegevoegd volkomen gaar.
Laat ze na afgieten even droog stomen.
Stort ze in een vergiet en laat ze afkoelen.
Wrijf ze vervolgens door een fijne zeef.

Bereidingswijze

Houd 6 mooie grote plakken zalm apart.
Hak de rest zo fijn mogelijk.
Maak van de bloem,eieren en 1 dl.melk een glad beslag.
Roer het door de aardappelpuree.
Het moet een vrij dik beslag worden.
Voeg eventueel een beetje melk extra toe.
Schep er vervolgens de fijngemaakte zalm en gesnipperde bosuitjes en wat peper en zout toe.
Laat het beslag een kwartiertje rusten.
Verhit een grote koeoeknpan en laat er de helft van de boter in smelten.
Wacht tot het schuim van de boter begint weg te trekken.
Temper de warmtebron.
Schep op ruime afstand van elkaar 3 bergjes in de pan.
Het beslag zal wat uit lopen.
Bak de dikkertjes in ca. 7 min. aan weerszijden goudbruin en gaar.
Bak daarna de volgende 3.

Serveertip

Leg de dikkertjes naast elkaar op een voorverwarmde schotel.
Drapeer op elk dikkertje een plak gerookte zalm.
Bestrooi de zalm met wat dillen en maal er peper uit de molen over.
Schik de krulpeterselie en de kerstomaatjes als garnering.

Heerlijk als snack of als voorgerecht.
Kan ook als warm voorgerecht bij lunch of brunch.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten