Groene pannenkoeken gevuld met kaas en tomaat .

  • Vegetarisch, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-03-2003

Deze groene pannenkoeken zijn eenvoudig te maken en vormen een gezonde vegetarische hap !

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
pannenkoeken-deeg ( meel, melk , ei , zout ) ? blikje tomaat in blokjes ? waterkers ? gedroogde tomaat in olijfolie ? knoflook ( naar keuze ) ? zwarte peper ? mozzarella ? pecorino kaas ( alles in hoeveelheden naar eigen wens ) en iets olijfolie om de ovenschotel mee in te vetten .
de een wil meer tomaat de ander liever meer kaas .
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukengerief , staafmixer , oven-schotel en een pannenkoekenpan .

Voorbereiding

maak het pannenkoekendeeg naar eigen recept en hak de waterkers fijn .
snijdt de gedroogde tomaat en de mozzarella in stukjes . rasp de pecorino kaas fijn .
hak of pers de knoflookteentjes .

Bereidingswijze

meng de waterkers met de staafmixer onder het pannenkoekendeeg en bak de groene pannenkoeken .
vul de pannenkoeken met een mengsel van de mozzarella , stukjes gedroogde tomaat ( en iets van de olie waar deze in zaten ) en zwarte peper en rol ze niet te losjes op .
ledig het blikje met de blokjes tomaat in de ( met olijfolie ingevette ) oven-schotel en verdeel de knoflook erover . bestrooi met zwarte peper .
leg de gevulde pannenkoeken er op en bestrooi deze met de pecorino kaas .
in een voorverwarmde oven : bij 220 graden , 8 a 10 minuten .


Serveertip

voor het serveren , op het bord , evt. nog met wat pecorino en een paar blaadjes waterkers garneren .

Laatste reacties

zizypha avatar
zizypha 18-06-2005

Als de wind verstek laat, doet mijn eetlust hetzelfde. Heb zin om de studenten te verassen met groene pannekoeken die houden wel van een grapje en een hapje bijzonder. Zelf staan de heren ook graag in de keuken. Ook meegenomen Henk Corrien

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten