Portugees gehaktbrood

  • Portugees, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-03-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr half-om-half gehakt

1 snee witbrood zonder korst

2 uien

1 teentje knoflook

1 eetlepel fijngehakte peterselie

1 theelepel ansjovispasta

2 eetlepels kappertjes

1 ei

40gr paneermeel

1 theelepel paprikapoeder

50 gr ontbijtspek

30 gr boter

1 prei

1 winterwortel

1 glas rode wijn

peper en zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 C.

Vermeng het gehakt in een kom met een gesnipperde ui, het geweekte brood, peterselie, uitgeperste knoflook, ansjovispasta, kappertjes, ei, paneermeel, paprikapoeder en peper en zout naar smaak.
Kneed het mengsel goed door elkaar en geef het de vorm van een brood.
Snijd het ontbijtspek in reepjes, snijd de ui grof, was de prei en snijd hem in ringen en schrap de wortel en snijd hem in plakjes.

Bereidingswijze

Smeltde boter en schenk hem in een ovenschaal.

Leg het gehakt in de ovenschaal en plaats de schaal in het miden van de voorverwarmde oven. Schenk na 20 minuten de helft van de wijn bij hetbraadvocht.
Voeg na 20 minuten de rest van de rodewijn, prei, ui en wortel toe en laat het geheel nog 20 minuten garen.

Serveertip

Serveer het brood in plakken en geef er bijvoorbeeld gebakken aardappelen en sla bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten