1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Spinazie
  6. ROERGEBAKKEN SPINAZIE MET ROOKWORST EN SAMBAL

ROERGEBAKKEN SPINAZIE MET ROOKWORST EN SAMBAL

Door: kramer1274

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-03-2003

Ingrediënten 4 personen


250 g cherrytomaatjes1 rookworst(250 g)4 el olijfolie250 g voorgekookte aardappelpartjes450 g spinazie(1 kilo verse spinazie)1-2 el sambal trassi2 tl citroensapzout en peper



IK WAS EEN KEER VERGETEN VLEES UIT DE VRIEZER TE LEGGEN EN MOEST 'S AVONDS IETS MAKEN MET DE INGREDIENTEN DIE IK IN HUIS HAD.BIJ RUDOLF VOND IK DIT HEERLIJKE GERECHT.MAAK HET OOK EENS, WANT HET IS EEN GOEDKOOP GERECHT EN KOST NIET VEEL TIJD.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was en halveer de tomaatjes.Snijd de rookworst in plakjes van ca. 1/2 cm.Verhit de olijfolie in een wok of in een koekenpan.Roerbak hierin op een matig hoog vuur de aardappelpartjes(ca. 5 min.)Voeg de plakjes rookworst toe en roerbak ze 3 min. mee.Voeg de spinazie en de tomaatjes toe en roerbak het geheel nog 5 min.Breng op smaak met de sambal,de ketjap,het citroensap en eventueel wat zout en peper.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kramer1274
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top