Bouillon-kaasfondue
- Buffet
- 10-20 min.
Ingrediënten 8 personen
1/2 l. groentebouillon (van een tablet), 300 gr. geraspte belegen kaas, 2 tenen geperste knoflook, 1 el. maizenaOm te dopen: rauwe bloemkool- en broccoliroosjes, gekookte krielaardappeltjes en stokbrood
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 289,25 kcal |
Koolhydraten | 10,74 g |
Eiwitten | 17,06 g |
Vetten | 18,18 g |
Bereidingswijze
Breng de bouillon aan de kook. Verlaag de temperatuur van de hittebron. Roer de kaas en de knoflook door de bouillon. Doe de maizena in een beker en giet er een beetje water bij. Roer de maizena tot een papje. Giet het bij het kaasmengsel die nu wat dikker wordt. Zet de fonduepan op de bijpassende brander. Doop stukjes groenten, aardappel en stokbrood in de fondue