Luikse wafels
- Belgisch, Tussendoortje
- 20-30 min.
Lekker recept van Rudolph
Ingrediënten
1 vanillestokje- 65 gram zachte boter
- 25 gram suiker
- zout
- 3 eetlepels melk
- 1 eidooier
- 165 gram zelfrijzend bakmeel
- 65 gram fijne bruine kandijsuiker
- 4 bollen Hertog Kersenrijk ijs
- geklopte slagroom (om te garneren)
Benodigdheden
wafelijzer
Bereidingswijze
Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Roer de boter met de suiker, vanillemerg en zout door elkaar. Meng de melk en eidooier erdoor.
Zeef het bakmeel en meng het met de kandijsuiker door het botermengsel. Kneed het tot een deeg.
Verhit het wafelijzer en vet het in met olie. Maak 4 balletjes van het deeg. Leg een deegballetje in het midden van het wafelijzer, doe hem dicht en bak in ca. 2 minuten een goudbruine wafel. Bak op dezelfde wijze de rest van de wafels.
Serveertip
Leg op elk bord een wafel en schep daarop een royale bol kersenrijk ijs. Garneer met slagroom.
Tip van Rudolph:
Wafels worden vaak met warme kersen en slagroom gegeten, maar het smaakt misschien nog wel lekkerder met kersenijs. Zeker als de wafels nog warm zijn!
Als je geen wafelijzer hebt en je wilt het jezelf makkelijk maken, koop dan kant en klare wafels in de supermarkt.