1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Bloemkoolgratin met tartaar

Bloemkoolgratin met tartaar

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-03-2003

Ingrediënten 4 personen


800 g bloemkool - 150 g champignons - 3 el kaas (oud geraspt) - 1 el olijfolie - 1,5 tl paprikapoeder - 400 g tartaartjes - 2 dl tomaten (gezeefd) - 1,5 stuks uien


Verder heb je nodig


Ovenschaal - oven


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verdeel de bloemkool in roosjes en kook deze in weinig water en zout in ca. 10 minuten beetgaar. Pel en snipper de ui. Snijd de champignons in plakjes.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui zachtjes glazig. Bak de champignonplakjes mee.Voeg de tartaar toe met het paprikapoeder en bak het geheel al omscheppend rul. Roer de gezeefde tomaten erdoor en laat de saus ca. 5 minuten sudderen. Giet de bloemkool af en leg de roosjes in een lage ovenschaal. Schep de tartaarsaus erover en strooi de geraspte kaas erover. Schuif de schaal onder een hete grill en laat de kaas in ca. 4 minuten smelten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kato


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kato
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top