Roergebakken biefreepjes met sperziebonen en champignons

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g sperziebonen
1 prei
250 g champignons
4 eetl. zonnebloem- of arachideolie
300 g biefreepjes of 300 g in reepjes
gesneden biefstuk
2 theel. sesamolie
1 teen knoflook
2 theel. sambal oelek
1/4 l vleesbouillon
1 eetl. zoute sojasaus
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak de sperziebonen en de prei schoon. Snijd de prei in ringen van 1 cm breed. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Verhit de zonnebloemolie in de wok. Roerbak de biefreepjes 2 minuten in de olie en schep ze uit de wok. Giet opnieuw 2 eetlepels olie in de wok en voeg daar de sesamolie en knoflook uit de knijper aan toe. Doe de sperziebonen en sambal in de wok en bak deze ongeveer 5 minuten. Voeg dan de preiringen en champignons toe, schep alle groenten goed om en giet de bouillon en sojasaus in de wok. Breng de bouillon aan de kook. Roer de biefreepjes door het knapperige groentemengsel en dien meteen op.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ruud40 avatar
ruud40

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten