Baba ganoush, auberginedip
- Vegetarisch, Borrelhapje
- 30-60 min.
- Geplaatst op 02-03-2003
Bereidingswijze
Leg de aubergines met de bollekant naar boven op een rooster en schuif ze onder de grill.
Gril ze tot ze zwartgeblakerd zien.
Leg de aubergines in een kom, bedek ze met verkreukeld keukenpapier en laat ze 10 minuten afkoelen.
Verwijder de schil van de aubergines en snijd het vruchtvlees in grove stukken.
Laat het vruchtvlees uitlekken in een vergiet.
Knijp zoveel mogelijk vocht uit de aubergines.
Pureer in een keukenmachine de aubergines samen met het knoflook, de tahin, de gamelen amandelen, het citroensap en de komijn tot een glad mengsel.
Hak de helft van de munt grof en roer dit door de dip.
Voeg zout en peper toe.
Doe de dip in een schaaltje en strooi de rest van de munt erover en besprenkel hem met wat olijfolie.
Serveertip
Serveer met pitabrood.
Laatste reacties
HOI IK HEB JE LEKKERE DIP MEEGENOMEN NAAR MIJN THEMAPAGINA GROETEN RIA