Baba ganoush, auberginedip

  • Vegetarisch, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-03-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2 kleine aubergines, gehalveerd.
1 teentje knoflook, fijngehakt
3 el tahin (sesampasta)
25 g gemalen amandelen
sap van 1/2 citroen
1/2 tl gemalen komijn
2 el verse blaadjes munt
olijfolie om te besprenkelen
zout en versgemalen peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Leg de aubergines met de bollekant naar boven op een rooster en schuif ze onder de grill.
Gril ze tot ze zwartgeblakerd zien.
Leg de aubergines in een kom, bedek ze met verkreukeld keukenpapier en laat ze 10 minuten afkoelen.
Verwijder de schil van de aubergines en snijd het vruchtvlees in grove stukken.
Laat het vruchtvlees uitlekken in een vergiet.
Knijp zoveel mogelijk vocht uit de aubergines.
Pureer in een keukenmachine de aubergines samen met het knoflook, de tahin, de gamelen amandelen, het citroensap en de komijn tot een glad mengsel.
Hak de helft van de munt grof en roer dit door de dip.
Voeg zout en peper toe.
Doe de dip in een schaaltje en strooi de rest van de munt erover en besprenkel hem met wat olijfolie.

Serveertip

Serveer met pitabrood.

Laatste reacties

aubergineke avatar
aubergineke 03-03-2003

HOI IK HEB JE LEKKERE DIP MEEGENOMEN NAAR MIJN THEMAPAGINA GROETEN RIA

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten