Ham di Pasco

  • Antiliaans, Feestmaaltijd
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 02-03-2003

Beenham antilliaanse stijl voor de kerst

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
1 beenham
half kopje honing
2 theelepeltjes mosterd
kruitnagel
1 eetlepel margarine
een blik ananasschijven
blik kersen
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 170,30 kcal
Koolhydraten 21,02 g
Eiwitten 11,29 g
Vetten 4,22 g

Voorbereiding

Kook de ham in water om het zout uit de ham te krijgen. Vervolgens snij je
een groot deel van het vet van de ham. Een dun laagje vet mag op de ham
aanwezig blijven. Maak met een mes kruisjes in de vet om het smelten te
bevorderen. Verdeel kruitnagel over de ham, hoeveelheid naar smaak.

Bereidingswijze

Stop de ham in de oven op 200 graden. Vergeet niet de ham regelmatig (om de
half uur) om te draaien.

verwarm de honing, mosterd en boter in een pannetje tot de boter gesmolten
is.

Wanneer de ham bijna gaar is, smeer je het honing/mosterd-mengels over de
bovenzijde van de ham.
Als de ham klaar is zet je deze op een schaal en versier je hem met de
schijven ananas. In elke ananas plaats je een kers y voila?Bon appetit!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten