Havermoutkoekjes
- Nederlands, Banket
- 0-10 min.
- Geplaatst op 02-03-2003
Havermoutkoekjes
Dit koekje is gaat er altijd wel in,en de kinderen zijn er dol op.
Ingrediënten
100 gram havermout *50 gram zachte boter *
50 gram bruine suiker *
snufje zout *
1 theelepel kaneel *
2 eetlepels water *
1/2 theelepel bakpoeder *
Bereidingswijze
Doe alles bij elkaar in een kom en kneed er met de hand een mooi deeg van. Beboter een bakblik. Leg van het deeg kleine bergjes op het bakblik en druk ze eventueel een beetje plat met een natgemaakte vork. Bak de koekjes in een voorverwarmde oven (175?) in vijftien minuten gaar en bruin. Neem ze vlug van het blik en laat ze afkoelen. Daarna bewaren in een trommel,anders worden ze taai. Willen we ze nog eens bakken,dan kunnen we in plaats van bruine suiker en kaneel ook witte basterdsuiker en geraspte citroen-of sinaasappelschil nemen,dan is het weer een heel ander koekje.
Laatste reacties
Het was een heerlijk "brokkel" koekje, viel bij mij ook uit elkaar, stom! ik had het kunnen weten, er moet meel in verwerkt worden...maar voor de rest erruuug smakelijk! Groetjes
mijn koekjes vallen steeds uit elkaar... ligt dat aan mijn manier van bakken? is wel lekker maar niet echt makkelijk om te eten :-s