1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Tagliatelle met walnoten, gorgonzola en mango

Tagliatelle met walnoten, gorgonzola en mango

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-03-2003

Ingrediënten 4 personen


90 gr. walnoten
4 bosuitjes
1 grote stevige mango
150 gr gorgonzola kaas
300 gr. groene tagliatelle
2 bekertjes zure room
half kruidenbouillontablet
1 teentje knoflook
versgemalen peper
zout



Heerlijk recept uit een Allerhande van 1991!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Walnoten in grove stukken hakken. In koekepan op matig vuur al roerende in ca. 2 minuten knapperig en goudbruin bakken. Bestrooien met zout en op bord laten afkoelen.
Bosuitjes schoonmaken en in stukjes snijden.
Mango schillen en langs pit in plakken snijden, rest in stukjes snijden.
Gorgonzola in stukjes snijden.

Bereidingswijze

Vier borden voorverwarmen. Tagliatelle koken volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Intussen in steelpan zure room, gorgonzola en bouillontablet al roerend zachtjes aan de kook brengen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Blijven roeren tot kaas gesmolgen is en saus nog ca. 5 minuten zachtjes laten koken. Bosuitjes toevoegen en nog ca. 2 minuten laten koken. Saus pittig op smaak brengen met zout en peper. Mangostukjes en helft van de walnoten erdoor roeren en even meeverwarmen. Tagliatelle over vier borden verdelen. Saus erop scheppen. Rest van de walnoten erover strooien en garneren met mangoreepjes.

Serveertip

Serveren met een gemengde salade.

Bron

Allerhande (AH)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van moniqueliedtke


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van moniqueliedtke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top