Paasbrood met walnoten,honing en rozijnen

  • Nederlands, Brood
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 02-03-2003
  • Paasbrood met walnoten,honing en rozijnen

    Paasbrood met walnoten,honing en rozijnen

    Paasbrood met walnoten,honing en rozijnen

De paasdagen staan weer voor de deur! In dit paasbrood zit o.a. Chocolade, rozijnen, rum en rozijnen. Hier kan ik mijn man met de pasen wel voor wakker maken. ZEKER WETEN!!!Ik heb dit paasbrood uitgeprobeerd met witte chocolade en pure chocolade. Ook verschillende meelsoorten: Tarwemeel en bloem. Heb de twee tulbanden meegenomen naar mijn werk en mijn collega′s vonden het TOP!
Lekker met wat roomboter er op. Na de paasdagen gaan we WEER lijnen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 500 gram tarwemeel
  • 1/2 dl rum
  • 2,5 dl water
  • 45 gram suiker
  • 1 zakje droge gist van 7 gram
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 sinaasappel
  • 100 gram geraspte witte chocolade
  • 125 gram rozijnen
  • 2 eieren
  • 10 gram zout
  • 150 gram walnoten in stukjes gehakt
  • 2 tl poedersuiker.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
MOCHT JE EEN BROODMACHINE HEBBEN KAN JE HET KNEDEN IN DE BROODMACHINE DOEN!!

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 gradeen

Bereidingswijze

Meng het gist met wat water. Rasp de sinaasappelschil. Meng bloem, zout, suiker, honing, gist, sinaasappelschil, eieren, water, rum en zout goed door elkaar. Kneed het mengsel echt goed door elkaar. Als je deeghaken hebt kneed je het deeg zo?n 5 minuten. Zet het deeg op een wat warme plaats circa een uur met over de schaal plastic en een vochtige theedoek. Na een uur kan je de chocolade, rozijnen en walnoten toevoegen. Meng weer goed en doe er weer plastic over. Zet dit weer weg voor ca. 30 minuten. Vet een tulbandvorm in en bestrooi met wat bloem. Doe het deeg in de vorm en laat nogmaals de tulbandvorm voor ca 30 minuten staan met wat plastic en een vochtige theedoek er over staan. Bak het brood in ca. 15 minuten op 220 graden. Temper nu de warmtebron en zet deze op 190 graden en bak deze in ca. 35 minuten gaar. Strooi er nu wat poedersuiker over heen.

Bron

onbekend

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

anita451 avatar
anita451 08-04-2011

deze gaat ook weer mee hoor, ik kan het gewoon niet laten en niet weerstaan, en met pasen voor de deur...kortom smullen dus weer groetjes van anita

vanbokhoven1 avatar
vanbokhoven1 05-04-2010

pasen is dan wel voorbij. ,maar toch ga ik het nog proberen. Dank je wel en groetjes ans.

kooktgraag avatar
kooktgraag 16-04-2005

Dit recept is het recept van de dag. Hoewel Pasen al voorbij is heb ik het toch favo gezet want dit kan je zeker ook op een ander moment maken. Dankjewel. Groeten van Martha

truuslekkerbek avatar
truuslekkerbek 19-03-2005

mmmmmmmm, lijkt me heerlijk, voor de paas maar es proberen groetjes

heleen4 avatar
heleen4 09-03-2005

ik neem dit recept van je mee. groeten, Heleen

raadhuis30 avatar
raadhuis30 09-03-2005

Hoi Marianne, Gezien de vele reacties moet dit wel een superbrood zijn. Heb het meegenomen en ga het met de paasdagen maken. Groetjes van Karin

thombu avatar
thombu 24-07-2003

Ook na de pasen heel goed te eten.

carmenv avatar
carmenv 21-04-2003

Omdat ik geen tulband vorm heb, heb ik het brood helemaal in de BBM gemaakt. Lukte prima. Erg lekker!

carmenv avatar
carmenv 21-04-2003

Ik heb het helemaal in de BBM gemaakt (heb geen tulband) en ook dat ging prima! Was heerlijk; voor bij ontbijt, lunch of brunch, maar ook voor bij de koffie.

carmenv avatar
carmenv 21-04-2003

Ik heb het helemaal in de BBM gemaakt (heb geen tulband) en ook dat ging prima! Was heerlijk; voor bij ontbijt, lunch of brunch, maar ook voor bij de koffie.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten