1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Kebab
  6. Donner Kebab

Donner Kebab

Door: p.o.t.

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-03-2003

Ingrediënten 4 personen


700 g mager lamsvlees of kalfsvlees, 2 uien, 1 bosje peterselie, 1 bosje verse koriander, l tl zout, l tl paprikapoeder, l tl versgemalen peper, 4 el olijfolie of maiskiemolie, olie om in te bakken.


Verder heb je nodig


Schaal, metalen spiesjes of houten satestokjes, koekenpan of gril


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij het vlees in blokjes van 2 cm.
Snipper de ui. Hak het peterselieblad en het korianderblad fijn.
Meng het vlees met de ui, de peterselie, de koriander, het paprikapoeder, wat zout en peper en de olijfolie en laat het minstens 1 uur marineren.
Rijg iedere keer een paar stukjes vlees aan de metalen spiesjes of houten satestokjes. (Leg satestokjes een poosje in water om verbranden van de stokjes te voorkomen.)
Verhit de koekenpan op een warmtebron (hoge stand) en smeer de pan in met wat olie. Schroei de spiesjes aan alle kanten goed dicht en bak ze gaar en goudbruin. Of rooster de spiesjes op de barbecue of onder een gril.

Serveertip

Lekker met een frisse salade



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van p.o.t.
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top