Pasta met tonijn
- 10-20 min.
heerlijk pastagerecht zowel warm als koud
Ingrediënten 4 personen
- 4 tomaten- 1 rode paprika
- 200gr gerookte spekblokjes
- 1 tonijnsteak of blik tonijn op eigen nat
- 2-3 teentjes knoflook
- blikje tomatenpurree
- blik mais
- olijfolie
- 400gr spirelli
Benodigdheden
eventueel wok
Voorbereiding
- was de tomaten en paprika
- paprika in kleine stukjes snijden
- tomaten in blokjes snijden
- pel de knoflook
Bereidingswijze
- water aan de kook brengen voor de pasta
- bak de spekjes ik een beetje olijfolie krokant, haal ze uit de wok of pan en leg zeg ze op een keukenpapiertje.
- doe weer wat olie in de wok en pers de knoflook erin uit, voeg de tomaat en paprika toe. verwarm enkele minuten op een hoog vuur en daarna 15 minuten laten sudderen op een laag vuurtje.
- schep de tomatensaus uit de pan, voeg weer wat olie toe en bak nu de tonijnsteak (of tonijn uit blik)prak hem met een vork in kleine stukjes. +/- 2 minuten.
- giet nu de tomatensaus er weer over, ook de spekblokjes en de tomatenpuree. goed omroeren en enkele minuten voor het opdienen de mais toevoegen.
- giet de pasta af en schep de saus onder de pasta.
Serveertip
heerlijk met wat gemalen kaas of parmezaan.