Tiroler krautfleisch

  • Oostenrijks, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-03-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 ui *
1 paprika *
1 schaaltje varkensvleesreepjes (ca. 250 gram) *
1 blikje tomatenpuree *
? vleesbouillontablet *
? zakje kruidenzuurkool *
1 teentje knoflook *
? eetlepel paprikapoeder *
? theelepel karwijzaad *
? theelepel majoraan *
50 gram boter of margarine.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Ui pellen en fijnsnipperen.

Paprika schoonmaken, wassen en in reepjes snijden.

In braadpan boter verhitten. Knoflook pellen en boven de pan uitpersen.

Ui en paprika toevoegen en ca. 1 minuut zachtjes bakken.

Paprikapoeder, karwijzaad en majoraan toevoegen.

Varkensvleesreepjes erdoor scheppen en ca,. 5 minuten meebakken. Af en toe omscheppen.

Tomatenpuree en 2 dl water toevoegen.

Bouillontablet erboven verkruimelen en het geheel op zacht vuur afgedekt ca. 10 minuten laten sudderen.

Intussen in vergiet zuurkool laten uitlekken. Met een vork de zuurkool uit elkaar trekken.

De kool door het stoofvlees scheppen en op laag vuur in ca. 10 minuten door en door warm laten worden.

Serveertip

Serveren met gekookte aardappels.

Laatste reacties

asperge76 avatar
asperge76 05-02-2012

Dit recept heb ik ook eens uit de allerhande gehaald. Ik heb het vandaag gemaakt, het is heerlijk. Het is wel herkenbaar als zuurkool maar met lekkere andere smaken gecombineerd. Overal waar een vraagteken bij de ingredienten staat, moet 1/2 staan, die verhoudingen zijn prima. Ik zal dit recept nog vaker maken!

annievanstiphout avatar
annievanstiphout 06-11-2008

ik ga dit recept uitproberen laat nog weten hoe het smaakte

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten