Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Oostenrijkse keuken
  5. Tiroler krautfleisch

Tiroler krautfleisch

Door: gruisje

  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-03-2003

Ingrediënten 2 personen


1 ui *
1 paprika *
1 schaaltje varkensvleesreepjes (ca. 250 gram) *
1 blikje tomatenpuree *
? vleesbouillontablet *
? zakje kruidenzuurkool *
1 teentje knoflook *
? eetlepel paprikapoeder *
? theelepel karwijzaad *
? theelepel majoraan *
50 gram boter of margarine.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Ui pellen en fijnsnipperen.

Paprika schoonmaken, wassen en in reepjes snijden.

In Braadpan boter verhitten. Knoflook pellen en boven de pan uitpersen.

Ui en paprika toevoegen en ca. 1 minuut zachtjes bakken.

Paprikapoeder, karwijzaad en majoraan toevoegen.

Varkensvleesreepjes erdoor scheppen en ca,. 5 minuten meebakken. Af en toe omscheppen.

Tomatenpuree en 2 dl water toevoegen.

Bouillontablet erboven verkruimelen en het geheel op zacht vuur afgedekt ca. 10 minuten laten sudderen.

Intussen in vergiet zuurkool laten uitlekken. Met een vork de zuurkool uit elkaar trekken.

De kool door het stoofvlees scheppen en op laag vuur in ca. 10 minuten door en door warm laten worden.

Serveertip

Serveren met gekookte aardappels.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gruisje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top