Whisky, 75 gram Hollandse garnalen,, 1 ei,peper, augurk,tomaat, mayonaise, tomatenketchup,
sla
Schaal
cocktail glazen
Minder geschikt voor jonge kinderen
Kook het ei hard.
augurk, tomaat in plakjes snijden.
Garnalen schoonspoelen, uitlekken.
Sla schoonspoelen en uit laten lekken.
Hoeveelheid garnalen hangt af van het aantal personen.
Dit is een basis recept voor 1 garnalen cocktail.
Doe in een schaal flink wat Whisky en en wat peper naar smaak, laat de garnalen er lekker lang in zwemmen. Liefst een paar uur.
Zeef de garnalen. Bewaar de whisky voor de whikysaus.
VERHOUDING van de whiskysaus: 2 eetlepel mayonaise en 4 eetlepels tomatenketchup.
Roer de mayonaise en tomatenketchup door de whisky.
Doe in een cocktail glas wat sla blaadjes,
dan de garnalen op de sla blaadjes.
Over de garnalen de whisky saus.
Garneer de garnalen cocktail met tomaat, ei e.d.
Geef er stokbrood of toast bij met roomboter.