1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Garnalen
  6. Whisky met garnalen

Whisky met garnalen

  • Internationaal, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-03-2003

Ingrediënten


Whisky, 75 gram Hollandse garnalen,, 1 ei,peper, augurk,tomaat, mayonaise, tomatenketchup,
sla


Verder heb je nodig


Schaal
cocktail glazen


Minder geschikt voor jonge kinderen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook het ei hard.
augurk, tomaat in plakjes snijden.
Garnalen schoonspoelen, uitlekken.
Sla schoonspoelen en uit laten lekken.

Bereidingswijze

Hoeveelheid garnalen hangt af van het aantal personen.
Dit is een basis recept voor 1 garnalen cocktail.
Doe in een schaal flink wat Whisky en en wat peper naar smaak, laat de garnalen er lekker lang in zwemmen. Liefst een paar uur.
Zeef de garnalen. Bewaar de whisky voor de whikysaus.
VERHOUDING van de whiskysaus: 2 eetlepel mayonaise en 4 eetlepels tomatenketchup.
Roer de mayonaise en tomatenketchup door de whisky.
Doe in een cocktail glas wat sla blaadjes,
dan de garnalen op de sla blaadjes.
Over de garnalen de whisky saus.
Garneer de garnalen cocktail met tomaat, ei e.d.

Serveertip

Geef er stokbrood of toast bij met roomboter.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rdouwes


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rdouwes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top