1. Home
  2. Recepten
  3. Plaatkoek - kruimelkoek

Plaatkoek - kruimelkoek

Door: bakkersmeid

  •  , Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-02-2003

Ingrediënten


Voor een bakblik:
500 gram zachte boter of margarine500 gram suiker3 zakjes vanillesuiker7 eieren300 gram gemalen amandelen600 gram bloem1 zakje bakpoederruim 1/8 liter melkdesgewenst 3-4 eetlepels amandellikeur



Deze koek wordt in twee etappes gebakken: eerst alleen de onderlaag en vervolgens worden de kruimels erover gestrooid en meegebakken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Roer 300 gram boter heel schuimig. Voeg 300 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker en de eieren toe. Klop alles 5 minuten met de handmixer op de hoogste stand tot de massa heel licht en romig is.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet het bakblik in.
Meng de amandelen met 250 g bloem en het bakpoeder. Roer er met de melk en eventueel amandellikeur een deeg van. Verdeel het deeg over het blik en bak het in het midden van de voorverwarmde oven 20 minuten.
Meng de rest van de bloem met de rest van de suiker en 2 zakjes vanillesuiker. Smelt de rest van de boter op een lage vlam en giet die over het meelmengsel. Wrijf het met de vingertoppen kruimelig. Verdeel de kruimels over het voorgebakken deeg en bak de koek in 40-50 minuten gaar.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bakkersmeid
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top