1. Home
  2. Recepten
  3. Plaatkoek - eierkoek

Plaatkoek - eierkoek

Door: bakkersmeid

  •  , Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-02-2003

Ingrediënten


Voor een bakblik:
500 gram en 2 afgestreken eetlepels bloem1 zakje gedroogde gist300 gram suiker1/4 liter lauwwarme melk80 gram zachte boter of margarine8 eierengeraspte schil van 1 en sap van 1/2 onbespoten citroen125 gram rozijnen4 eetlepels rum500 gram magere kwark1/4 liter zure room1 zakje vanillesuiker1 eetlepel zetmeel



Een zachte koek met eieren, kwark, zure room, rozijnen en niet te vergeten: rum.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak van 500 gram bloem, de gist, 60 gram suiker, de melk, de boter, het ei en de helft van de citroenschil een gistdeeg en laat het minimaal 1 uur rijzen.
Giet de rum over de rozijnen.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet het bakblik in.
Roer de kwark met 2 eieren, 125 gram suiker, 2 eetlepels bloem, het citroensap en de rest van de citroenschil goed door elkaar. Roer de rest van de eieren glad met de zure room, de rest van de suiker, de vanillesuiker en het zetmeel.
Rol het gistdeeg uit op het bakblik. Verdeel er eerst de kwarkmassa, dan de rozijnen en tot slot de eiermassa over.Bak de koek in het midden van de voorverwarmde oven in 30-35 minuten goudgeel.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bakkersmeid
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top