1. Home
  2. Recepten
  3. Plaatkoek - krokant

Plaatkoek - krokant

Door: bakkersmeid

  •  , Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-02-2003

Ingrediënten


Voor een bakblik:
300 gram zachte boter of margarine350 gram suiker6 eieren300 gram gemalen amandelen250 gram bloem1 zakje bakpoeder1/8 liter melk4 eetlepels amandellikeur of 8 druppels bittere amandelolie200 gram amandelstokjes125 gram boter



Makkelijk te maken, lukt altijd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Klop 300 gram boter met de handmixer zeer schuimig. Voeg er 250 gram suiker en de eieren bij. Doorkloppen tot de massa heel licht en romig is.
Meng de amandelen met de bloem en het bakpoeder. Roer dit mengsel met de melk en de amandellikeur of amandelolie door het botermengsel.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet het bakblik in.
Verdeel het deeg over het blik. Strooi eerst de amandelstokjes op het deeg en daarop de rest van de suiker. Leg er ten slotte 125 gram boter in vlokjes op. Bak de koek in het midden van de voorverwarmde oven in 45 minuten goudbruin.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bakkersmeid
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top