1. Home
  2. Recepten
  3. Plaatkoek - abrikozen

Plaatkoek - abrikozen

  •  , Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-02-2003

Ingrediënten


Voor een bakblik:1,5 kg verse abrikozen300 gram zachte boter of margarine8 eieren275 gram suiker2 zakjes vanillesuiker4 eetlepels abrikozenbrandewijn400 gram maanzaad200 gram gemalen amandelen100 g bloem1 zakje bakpoeder100 gram abrikozenjam100 gram amandelschaafsel



Deze bijzondere koek met maanzaad en amandelen is het lekkerst met verse abrikozen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Leg de abrikozen kort in kokend water. Pel, halveer en ontpit ze.

Bereidingswijze

Klop de boter zeer schuimig. Voeg de eieren, de suiker en de vanillesuiker toe. Blijf kloppen tot de massa licht en romig is. Roer de brandewijn erdoor.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maal het maanzaad fijn en meng het met de amandelen, de bloem en het bakpoeder. Roer dit mengsel met een houten lepel door het deeg.
Vet het bakblik in en bestuif het met bloem. Strijk het deeg erover uit. Verdeel de abrikozen gelijkmatig over het deeg. Bak de plaatkoek in het midden van de oven in 45 minuten gaar.
Warm de abrikozenjam op en roer hem glad. Bestrijk de warme koek ermee en bestrooi hem met amandelschaafsel.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bakkersmeid


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bakkersmeid
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top