1. Home
  2. Recepten
  3. Gemberbollen met ananas

Gemberbollen met ananas

  •  , Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-02-2003

Ingrediënten


250 g bloemmespunt zout20 gram verse gist2.1/2 dl lauwwarme melk (40 graden)1 theelepel suiker1 ei8 bolletjes gember (ragfijn gehakt)2 schijven ananas (goed uitgelekt, ragfijn gehakt) 1 theelepel rasp van sinaasappelschilolie voor de frituurpoedersuiker



Serveer naast de 'gewone' oliebollen eens deze verrassende gemberbollen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zeef bloem en zout in een kom. Los de gist al roerende op in 1 dl melk en voeg dan de suiker eraan toe. Laat het mengsel staan tot er belletjes aan het oppervlak komen (ca. 10 minuten).Maak een kuiltje in de bloem en schenk het gistmengsel erin. Roer met een mixer vanuit het midden alles goed door tot een stevig en klontvrij beslag is verkregen. Voeg tijdens het mixen het ei en de resterende melk beetje voor beetje toe. Voeg daarna gember, ananas en sinaasappelrasp toe.
Laat het beslag in een kom die afgedekt is met een vochtig gemaakte doek op een tamelijk warme plek (in de huiskamer) ongeveer 1 uur rijzen.

Bereidingswijze

Verhit de olie tot 160 graden. Er mag geen blauwe damp vanaf komen.Bak ze in plm. 7 minuten goudbruin en gaar.Laat ze even op een stuk keukenpapier uitlekken. Bestrooi ze met poedersuiker (door een zeefje) en dien ze bij voorkeur warm op. Koud smaken ze overigens ook prima.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bakkersmeid


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bakkersmeid
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top