mediterraanse salade

  • Mediterraan, Salade
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 28-02-2003

Heerlijke, rijk gevulde salade met veldsla, avocado, feta, artisjokken etc.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
een zakje veldsla, tomaten, rijpe avocado, blik atisjokharten of bodems, bakje feta met olijven, pijnboompitten, citroen, olijfolie, knoflookteentje, zout en peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

dressing maken: olijfolie met citroensap, teentje knoflook persen zout en peper. Alles goed door elkaar mengen.
Pijnboompitten even goudbruin roosteren op zacht vuurtje in een droge koekepan.

Bereidingswijze

Veldsla goed wassen en in een schaal doen. Tomaten in blokjes snijden, avocado in blokjes snijden en artisjokharten in 4en snijden. De feta met olijven laten uitlekken. Alles bijelkaar in de schaal doen met de dressing erover en de pijnboompitjes erover heen strooien.

Serveertip

Lekker met geroosterd vlees of als maaltijdsalade als je er tonijn doorheen doet.

Laatste reacties

liz81 avatar
liz81 23-11-2008

Ik heb deze salade gisteren gemaakt. Hij was heerlijk! Het bezoek vroeg zelfs om het recept. :) Ik heb alleen de artisjokken vervangen door courgette omdat ik daar niet zo van hou. Maar het smaakte nog steeds prima. Ik miste alleen de hoeveelheden olie e.d. in je recept, dat staat er niet bij. Maar met een beetje uitproberen lukte het ook prima. Bedankt voor het recept, ik ga het zeker vaker maken!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten