1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Filippijnse keuken
  5. Calderetta

Calderetta

  • Filippijns, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 28-02-2003

Ingrediënten 4 personen


500 g riblappen; 4 el azijn; 2 teentjes knoflook; 1 grote ui; 1 rode of groene paprika; 4 el olijfolie; 1,5 kopje warm water; klein blikje tomatenpuree; 1 laurierblaadje; zout; versgemalen peper; klein blikje leverpastei; eventueel tabasco



Filippijns hoofdgerecht wat eigenlijk iedereen wel lekker vindt, ook mensen die niet zo van de oosterse keuken houden. Je bent er wel even mee bezig omdat je het vlees eerst marineert en het daarna nog zo'n 1,5-2 uur moet stoven.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de riblappen in blokjes. Maak een marinade van azijn, zout, peper en de uitgeperste knoflook. Laat de blokjes vlees in de koelkast 1,5 - 2 uur marineren, schep enkele keren om. Snijd de ui in ringen, snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes.

Bereidingswijze

Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verhit de olie in een braadpan, bak de blokjes vlees rondom aan. Voeg de uiringen toe en laat 5 minuten meebakken, let op dat ze niet aanbranden. Roer het water, de tomatenpruee en het laurierblaadje erdoor. Laat het vlees circa 1,5 uur sudderen tot het gaar is. Doe de repen paprika erbij en laat 5 minuten meewarmen. Breng, indien gewenst, op smaak met enkele druppels tabasco. Voeg als laatste de leverpastei toe, laat 5 minuten doorwarmen. Serveer dit gerecht met rijst.

Serveertip

Tip: voeg de laatste vijf minuten enkele in ringetjes gesneden olijven toe.

Recept uit Boodschappen 10-2002



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pauliens-verzameling


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pauliens-verzameling
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top