Garneer/trempeerlikeur

  • Internationaal,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 28-02-2003

Een tinctuurmethode die altijd werkt.

Deel dit recept

Ingrediënten
1,5 kg zwart/rood fruit,
12 blaadjes van dezelfde struik,
1 liter absolute alcohol(96%),
1 kg suiker,
2 liter water.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
6 flessen van glas.

Voorbereiding

Verdeel het fruit,de blaadjes, alcohol, suiker en het water over de 6 flessen. Schud de flessen de eerste week dagelijks even om. Laat alles 5 a 6 weken trekken. Zeef daarna de vloeistof door een passeerdoek of een koffiefilter tot het iets mooier van kleur wordt. Doe de tinctuur in schone flessen. Bewaar ze op een donkere plek met een kurk op de fles.

Serveertip

Kun je overal bij/in gebruiken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten