Zalmterrine
- Internationaal, Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 28-02-2003
Een heerlijk voorgerecht,uiteraard serveren met toost en boter.
Ingrediënten 10 personen
gerookte zalm (500 gr),gemarineerde zalm (500 gr),
1 prei,
100 gr haricots verts,
(jelly)
1 glas Noilly prat,
1 glas witte wijn,
1 sjalot,
peperkorrels,
saffraan,
laurierblaadjes,
zout en peper,
6 blaadjes gelatine,
Benodigdheden
terrinevormBereidingswijze
Prei blancheren, terrinevorm bedekken.
Zalm trancheren.
Jelly maken, Noilly prat en witte wijn inkoken samen met de rest van de jelly en de ingredienten.
Op het laatst de gelatine toevoegen.
Zalm in laagjes opbrengen in vorm, tussen elk laagje een beetje jelly, af laten koken.
Goed laten afkoelen voor minimaal 3 uur.
In plakjes snijden en garneren met sla.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties