Aardappel-selderijsoep

  • Internationaal, Soep
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 28-02-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 witte ui, gepeld en grof gehakt,
flinke klont boter,
4 eetlepels extra vergine olijfolie,
1 bosje verse tijm,
500 g knolselderij, geschild en grof gehakt,
500 g afkokende aardappelen geschild en grof gehakt,
1 liter kippenbouillon,
100 ml room,
zeezout en vers gemalen
zwarte peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Fruit in een soeppan de ui in de boter en de olijfolie in ongeveer 5 minuten glazig en zacht maar laat hem niet verkleuren. Bind het bosje tijm bij de steeltjes vast en doe het in de pan met de knolselderij, de aardappelen en de bouillon. Breng alles aan de kook en kook het zachtjes 20 minuten tot de groenten gaar zijn. Voeg de room toe, breng het opnieuw aan de kook, verwijder de tijm en pureer de soep met een staafmixer of in een foodprocessor. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Serveertip

Schep de soep in kommen. Improviseer gerust met de garnering, bijvoorbeeld met croutons of wat extra room.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten