1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Gnocchi
  6. Gnocchi

Gnocchi

Door: cuisine_monique

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-02-2003

Ingrediënten 8 personen


1 kg. aardappels, 250 gram bloem, 1 eidooier, zout, roomboter, verse salie



Dit is het basisrecept: met andere ingredienten kan je dan eindeloos varieren

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Aardappels in de schil koken, totdat ze gaar zijn. Als ze nog warm zijn de schil eraf halen en de aardappels, bloem, eidooiers en zout kneden tot een bal. Vervolgens twintig minuten laten rusten met een vochtige theedoek erover heen. Na het rusten nog een keer doorkneden en lange rolletjes maken, in kleine stukjes snijden en balletjes ervan maken (leg je wijsvinger op het stukje deeg, druk het licht aan en rol het deeg naar je toe). Deze balletjes in een pan met kokend water doen en wanneer ze weer boven komen drijven, zijn ze gaar. Boter smelten en stukje verse salie erdoor heen doen, gnocci erbij doen, even doorroeren en klaar.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cuisine_monique
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top