Rijstsalade

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-02-2003

Per portie 380 kcal.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 200 gr. witte & wilde rijst (lasie)
  • 200 gr. dunne sperziebonen
  • 1 blik mais (300 gr)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosui
  • 250 gr. magere schouderham, dikke plak
  • 1 dl. Yoghurt
  • 1/2 dl mayo- half
  • 1 eetl. mosterd
  • mespunt gemberpoeder(djahe)
  • 1 eetl. fijngehakte peterselie
  • 1 zakje rauwkostsalade
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking gaar en laat afkoelen. Haal de sperciebonen af, breek ze doormidden en kook 7 min. in ruim water. Spoel de sperziebonen onder koud water in een zeef en laat uitlekken.
Laat de mais uitlekken. Pel de knoflook. Snijd het groen van de bosui heel fijn en wit in dunne ringen. Snijd de ham in dunne reepjes. Roer een sausje van de yoghurt de mayo-half, mosterd, de uitgeperste knoflook, gemberpoeder, het bosui-groen en de peterselie. Schep alles luchtig met de rauwkost in een ruime schaal door elkaar en giet er vlak voor het serveren de dressing over.

Serveertip

Lekker met warm stokbrood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten