1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Hinde in een korst van selder

Hinde in een korst van selder

Door: josianenijssen

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 26-02-2003

Ingrediënten 4 personen


4 hindensteaks (? 150 g)
2 vastkokende aardappelen
150 g knolselders
2 sjalotten
1 wortel (in stukjes)
1 takje verse rozemarijn
1 takje verse tijm
20 cl stevige rode wijn
30 cl kalfsfond
80 g boter
1 soeplepel tomatenpuree
5 soeplepels olijfolie
1 soeplepel sherry-azijn
1 bosje bladpeterselie
zout
zwarte peper van de molen



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil en was de aardappelen en de selder. Rasp ze (middelgroot rooster) boven een slakom. Meng het geheel. Verdeel het in 4 gelijke porties. Bak ze aan beide zijden in 4 eetlepels warme olie, zoals pannenkoeken . Hou ze apart.
- Bak de hindensteaks goudbruin op een hevig vuur, in de rest van de olie. Zet ze opzij. Doe er peper en zout op en bestrooi ze met een beetje tijm en rozemarijn. Verpak elke hindensteak hermetisch in een pannenkoek. Wikkel ze goed afgesloten in rekfolie.
- Schil de sjalotten en de wortel en hak ze fijn. Bak ze 5 min. in dezelfde pan, op een matig vuur. Blus het kookvocht met de wijn. Laat tot de helft inkoken. Voeg er de kalfsfond en de puree aan toe, roer om en laat tot de helft inkoken. Zeef boven een steelpan.
- Verwijder de hindensteak en leg de reefilets op de braadslee, bedekt met vetvrij papier. Laat de bereiding 8 min. Gaan worden in een warme oven, th. 8 (240? C).
- Zet de oven uit maar laat het gerecht erin staan. Breng de sausfond aan de kook. Zet de pan van het vuur en meng er onder voortdurend roeren de koude blokjes boter en de azijn onder. Snij de hindensteaks in twee en schik ze op de warme borden. Giet er saus rond, doe er peper op en versier ze met peterselie.

TIP:
Serveer deze hindensteaks met een appel uit de oven en veenbessencompote



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top