1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Scandinavische keuken
  5. Deense gehaktballetjes

Deense gehaktballetjes

  • Scandinavisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-02-2003

Ingrediënten 4 personen


500 g gehakt (naar keuze)
1 ui
1 ei
50 g paneermeel of broodkruim
scheut room of koffieroom
peper en zout
1 laurierblad
1-2 takjes verse tijm (of mespunt gedroogde)
1 borrelglas port
stukje citroenschil
ca. 200 g rodebessengelei
Om te braden:
of ? 50 g boter ? of 2 el vloeibaare braadproduct (b.v. Croma)




Smaakt misschien iets anders dan je gewend bent, maar wel erg lekker!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ui heel fijn snipperen en samen met een ei door het gehakt mengen, paneermeel, room, peper en zout toevoegen en door elkaar kneden tot een stevige massa.
Hiervan 12 kleine balletjes maken.

Bereidingswijze

In een braadpan op een matig vuur bruin bakken, scheutke water, laurierblad, (takjes)tijm, citroenschil en port toevoegen en met het deksel op de pan ongeveer 20 minuten sudderen.
Balletjes uit de saus halen en warm houden, laurierblad, takjes tijm en citroenschil verwijderen.
Saus afmaken door er rodebessengelei door te roeren.
Tip als je geen rodebessengelei kan krijgen: cranberries uit potje met een (staaf)mixer pureren, en een scheut van citroensap of (balsamico)azijn toevoegen.

Serveertip

Lekker met b.v. rijst of krieltjes, met sperziebonen erbij, of zomaar bij de borrel.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lmh-v


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lmh-v
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top