1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. rum banaan

rum banaan

Door: rdouwes

  • Internationaal, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 26-02-2003

Ingrediënten 4 personen


50 gram bruine suiker
4 niet al te rijpe bananen
50 gram boter
1 1/2 dl sinasappelsap
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels koffielikeur
1 1/2 dl rum


Verder heb je nodig


Weinig


Desert

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kort

Bereidingswijze

Pel de bananen en snijd ze overlangs doormidden.
Smelt de boter en voeg er de bruine suiker, sinasappelsap en citroensap toe.
Laat dit al roerend aan de kook komen.
Temper de hittebron en laat het mengsel
ca. 5 min. koken tot een tamelijk dikke siroop is ontstaan.
Leg de gehalveerde bananen in de siroop laat ze in ca. 3 min. warm worden.
Keer ze af en toe om in de saus.
Roer er koffielikeur door.
Schenk de rum in een pollepel en houd deze voorzichtig boven de gasvlam.
Houd de lepel scheef als de rum warm is, zodat de vlam er in kan slaan.
Schenk de brandende rum over de bananen en serveer het gerecht nog brandend.

Serveertip

Pas op met de brandende rum !!



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rdouwes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top