1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Zwitserse keuken
  5. Rosti

Rosti

Door: johanna_g

  • Zwitsers, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-02-2003

Ingrediënten 4 personen


1 kg. aardappels (vastkokend, 4 sjalotjes,gesnipperd,200 gr. rookspek,fijngesneden. 4 eetlepels boter, zout



Aardappelgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de aardappels in de schil ongeveer 10 min. in water met wat zout. Giet af, laat afkoelen en pel en rasp ze. (luciferdikte)

Bereidingswijze

Zet de spekjes en sjalotjes aan in 2 eetl. boter en voeg de aardappels toe. Druk goed aan en laat 10 min. doorbakken op een matig vuur. Keer de "koek"om met behulp van een deksel of bord. Voeg de rest van de boter toe en laat de onderkant ook in 10 min. goudbruin worden.

Serveertip

Heerlijk bij kipfilet of gegrillde kippenbouten.
Bak ook eens een theelepel gedroogde oregano mee.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van johanna_g
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top