Turkse soep

  • Turks, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 26-02-2003

Peulvruchtensoep met lamsvlees

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
50 gr kikkererwten, een nacht geweekt

50 gr grote witte bonen, een nacht geweekt

50 gr bulghur

100 gr lamsvlees, in blokjes

4 eetlepels olijfolie

1 ui, fijngehakt

2 wortels, in blokjes

1 eetlepel fijngehakte verse munt

1 eetlepel gedroogde oregano

2 tomaten, in blokjes

4 hele rode Spaanse pepers

1 theelepel komijnzaad

1 theelepel koriander

1 theelepel kaneel

1 liter runderbouillon

Koudgeperste olijfolie

Peterselie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 C. Doe alle ingredienten in een aardewerk schaal, voeg indien gewenst zout toe en sluit de schaal.

Bereidingswijze

Laat het gerecht 2 tot 2,5 uur stoven tot de bonen en het vleeszacht en mals zijn. Voeg zonodig bouillon toe.

Serveertip

Serveer de soep direct uit de schaal, gegarneerd met olijfolie en peterselie. Geef er Turks brood bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten