Mosselsoep met charmoula
- Marokkaans, Voorgerecht
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 recipe.people
Charmoulaspecerijenmengsel1 theelepel paprikapoeder
? theelepel kurkuma
? theelepel cayennepeper
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 eetlepels fijngehakte verse koriander
1 eetlepel citroen- of limoensap
Soep
Snufje saffraan
2 eetlepels olijfolie
1 rode ui, fijngehakt
2 theelepels fijngehakte verse tijm
4 tomaten, kleingesneden
2 eetlepels tomatenpuree
1 liter vis- of groentenbouillon
Voorbereiding
Vermeng alle ingredienten voor de charmoula in een keukenmachine tot een dikke pasta.
Houd deze apart. Boen de mosselen schoon en spoel ze af onder de koude kraan. Doe ze in een grote pan, overgiet ze met water en kook ze afgedekt 5 minuten onder af en toe schudden tot de schelpen zich openen.
Verwijder de gesloten schelpen. Zeef het kookvocht door een fijne zeef en voeg de saffraan toe. Haal de mosselen uit de schelp.
Bereidingswijze
Verhit de olie in een schone pan en fruit er de ui en tijm 5 minuten in. Houd 2 eetlepels charmoula apart en voeg de rest toe. Roerbak alles nog 5 minuten. Voeg de resterende ingredienten toe. Breng de soep aan de kook en laat hem afgedekt 20 minuten trekken. Voeg bijna alle mosselen toe en laat de soep nog 10 minuten trekken. Pureer de soep. Warm hem weer op en voeg de resterende mosselen toe. Schep er de laatste eetlepels charmoula door.