1. Home
  2. Recepten
  3. Russische keuken
  4. Red Flannel Hash

Red Flannel Hash

  • Russisch, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-02-2003

Ingrediënten 4 personen


500 gram rundergehakt
750 gram net niet gaar gekookte aardappelen
500 gram gekookte rode bieten
50 gram boter of olijfolie
2 gesnipperde uien
zout, suiker en peper
azijn
1/8 liter slagroom


Verder heb je nodig


Ovenschaal


Dit is oorspronkelijk een Russische maaltijd en wordt veel in het noorden van de VS gegeten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De bieten raspen op een grove rasp. De geraspte bieten kruiden met een scheutje azijn, een paar theelepels suiker, wat zout en peper.
De aardappelen in kleine blokjes snijden.

Bereidingswijze

De gehakt in een wok of braadpan zolang bakken tot het in kruimels uiteen is gevallen en de oorspronkelijke kleur heeft verloren. De fijn gesnipperde uien toevoegen. En dit alles met wat zout en peper kruiden.
Schep de aardappelen en de bieten door elkaar. Verdeel het mengsel over een beboterde ovenschaal. Spreid het gehak er over uit en schenk er vervolgens de slagroom over. Plaats de schaal in de voorverwarmde oven (225 graden). Dien het gerecht na ongeveer 25 minuten, als het door en door heet is, op.

Serveertip

Geef er een schaaltje met zoetzure augurken en dito uitjes apart bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dobau


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dobau
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top