1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Pittige kapucijner-chorizoschotel

Pittige kapucijner-chorizoschotel

Door: pauliens-verzameling

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-02-2003

Ingrediënten 4 personen


1 blik jonge kapucijners (800 g); 1 rode ui; 1 rode peper; 1 bakje cherrytomaatjes; 1 chorizoworst (250 g); 1 el olie; gemalen komijn; 1/2 dl droge sherry; 15 g peterselie



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kapucijners in vergiet laten uitlekken. Ui pellen, halveren en in plakken snijden. Peper schoonmaken en in reepjes snijden. Cherrytomaatjes wassen, kroontjes verwijderen. Chorizo in blokjes snijden. In koekenpan olie verhitten, chorizoblokjes in ca. 5 minuten al omscheppend krokant bakken. Ui, peper en mespunt komijn toevoegen en nog 2 minuten meebakken. Afblussen met sherry. Cherrytomaatjes en kapucijners toevoegen. Kapucijnerschotel afgedekt in ca. 10 minuten goed warm laten worden. Steeltjes van peterselie snijden, blad fijnhakken. Kapucijnerschotel over vier borden verdelen. Bestrooien met peterselie.

Serveertip

Serveren met aardappelpuree.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pauliens-verzameling
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top