1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Pastitsio

Pastitsio

Door: cuisine_monique

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-02-2003

Ingrediënten 6 personen


250 gram lintmacaroni, zout, 2 grote uien, olijfolie, 500 gram lamsgehakt, 350 gram ontvelde tomaten, 6 el. tomatenpuree, 2 teentjes knoflook, 2 el. oregano, 1 el. basilicum, 1 mespuntje kaneel, peper, 1 kopje paneermeel, 4 eieren, 3 el. boter, 4 el. bloem, 5 dl. melk, 3 el. paneermeel, eventueel geraspte Parmezaanse kaas



Lijkt een beetje op de moussaka, maar is toch anders

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De lintmacaroni in ca. 2 liter kokend water met zout al dente koken, in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken. De uien pellen en fijnsnipperen. De olijfolie verhitten en de uien ere glazig in fruiten, het lamsgehakt toevoegen en al roerend aanbraden. De tomaten in stukjes snijden en toevoegen. De tomatenpuree door wat water roeren. De teentjes knoflook pellen en fijnsnipperen. Deze twee ingredienten met oregano, basilicum, kaneel, zout, peper en het paneermeel door het ui-gehaktmengsel roeren en op laag vuur laten smoren onder af en toe roeren. De pan vahet vuur halen en 1 ei erdoor roeren. Ca. 2 el. boter smelten en de bloem al roerend erin verwarmen todat deze lichtgeel is geworden. Wat melk en de overige 3 eieren onder voortdurend kloppen met een garde erbij gieten, een vuurvaste schaal met boter invetten en met paneermeel bestrooien.
Lintmacaroni en gehakt in lagen in de schaal leggen, de laatste laag bestaat uit lintmacaroni. De saus erover gieten en de gratin in een voorverwarmde oven van 200 graden bakken totdat er een bruin korstje is ontstaan.
Tien minuten voor het einde van de baktijd met geraspte Parmezaanse kaas bestrooien.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cuisine_monique
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top