Quesadilla met feta en tomaat
- Mexicaans, Hoofdgerecht
- 0-10 min.
Deze dubbelgeklapte tortilla uit de pan wordt geserveerd met guacamole
Ingrediënten 1 persoon
1 wrap tortilla; 1/2 el olie uit 1 bakje feta met olijven en knoflook in olie (AH); 2 tomaten in blokjes; 1/2 blik mais (a 150 g); 1 el jalapenopeperreepjes; feta en olijven (uit het bakje van de olie)Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 377,30 kcal |
Koolhydraten | 34,38 g |
Eiwitten | 9,74 g |
Vetten | 21,35 g |
Bereidingswijze
Bestrijk de wrap tortilla met de olie en leg deze, met oliezijde onder, in koekenpan met anti-aanbaklaag. Verdeel de tomaten, mais, jalapenopeperreepjes, feta en olijven over de tortilla en klap deze dubbel. Bak de quesadilla op middelhoog vuur in ca. 5 minuten goudbruin en lauwwarm van binnen, keer halverwege voorzichtig. Leg de quesadilla op een bord en serveer met guacamoledip.
Serveertip
Recept uit de AllerHande 11-2001