1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mihoen goreng

Mihoen goreng

Door: llheks

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-02-2003

Ingrediënten


250 a 300 gram mihoen
200 a 250 gram borstfilets van kip
100 gram gekookte ham, in dikke plakken
3 eetlepels (arachide) olie
zout
peper
1 theelepel Laos
1 theelepel ketoembar
1 theelepel djabe
? theelepel djintan
1 mespuntje knoflookpoeder
1 mespuntje ve-tsin
300 gram gemengde groenten
75 gram champignons



Van "moesje2"

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereid de mihoen zoals op de verpakking is aangegeven. Snij de kipfilets en
de ham in zeer smalle reepjes. Verhit de olie en bak de stukjes kip zolang
tot ze beginnen te kleuren. Schep de ham erdoor en voeg wat zout, peper, de
Laos, ketoembar, djahe, djintan, het knoflookpoeder en de ve-tsin toe. Schep
alles goed om en voeg dan de groenten toe. Laat alles 4 tot 5 minuten onder
voortdurend omscheppen bakken. Schep de mihoen met twee vorken door het
mengsel en blijf alles omscheppen tot de mihoen door en door warm is
geworden. Dien het gerecht op in een voorverwarmde schaal.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top