Risotto met sinaasappel

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-02-2003

WW point programma 5 points p.p

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 sjalotjes,
1 koffielepel margarine
300 gr risotto
500 ml groentebouillon
sap van twee (bloed) sinaasappels
2 el fijngehakte peterselie
1 el zure room
2 el geraspte parmezaanse kaas
zout, peper,
1 sinaasappel,
1/2 bosje kervel
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De sjalotjes fijnhakken en laten fruiten in de olie en de margarine.
De risotto toevoegen en al roerend 5 minuten mee laten bakken.
Met ongeveer 200 ml bouillon blussen en op een zacht vuurtje laten inkoken.
Daarna de sinaasappelsap en en roerend de rest van de bouillon beetje bij beetje toevoegen.
De risotto ongeveer 20 minuten laten garen.
Daarna de peterselie, zuren room en parmezaanse kaas door de risotto mengen en het gerecht op smaak brengen met zout en peper.
Vervolgens de sinaasappel pellen, in partjes verdelen en ontdoen van de vliesjes.
De risotto op voorverwarmde borden scheppen en gegarneerd met de partjes sinaasappel en kervelblaadjes opdienen

Serveertip

een pikante salade met venkel, bleekselderij en ijsbergsla is er heerlijk bij

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten