1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Basisrecept pannenkoekenbeslag

Basisrecept pannenkoekenbeslag

Door: ruud40

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-02-2003

Ingrediënten 4 personen


250 gram bloem
1 mesp. zout
2 grote eieren
0.5 l melk
boter om te bakken



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de bloem met het zout, de eieren en de helft van de melk in een kom en meng met de garde of met de mixer tot een glad beslag. Meng er de resterende melk door en laat het beslag circa 30 minuten rusten.
Verhit een klontje boter in een koekenpan met een dikke bodem en een anti-aanbaklaag. Schep een dun laagje beslag in de pan en draai de pan rond zodat het beslag gelijkmatig over de bodem kan uitlopen. Laat de pannenkoek op middelhoog vuur circa 3 minuten bakken tot de onderkant gekleurd en de bovenkant droog is. Keer met behulp van een paletmes, een spatel of een pannendeksel om en laat de onderkant in circa 1 minuut goudbruin bakken. Laat de pannenkoek uit de pan op een platte schaal glijden en bak de overige pannenkoeken op dezelfde manier. Houd de gebakken pannenkoeken warm op een pan met heet water of in een op 100?C voorverwarmde oven. Of warm ze op in de magnetron.



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top