Hongaarse kippen-goulashsoep

  • Hongaars, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

TYPISCHE GOULASH-INGREDIENTENN ,ZOALS PAPRIKA,AARDAPPELEN,TOMATEN EN KARWIJZAAD,ONTBREKEN NATUURLIJK NIET IN DEZE SOEP,HET TRADITIONELE RUNSVLEES IS VERVANGEN DOOR KIP.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
125 g bakbacon,in dunne plakken1 grote ui,in dunne ringen2 teentjes knoflook,fijngesneden1 rode paprika,in reepjes1 groene paprika,in reepjes1 1?2 el paprikapoeder11/2 el karwijzaadjes11/2 l kippebouillon4 grote tomaten,ontveld en in partjes4 aardappelen,geschild,in stukken6 drumstickszout en peper2-3 el fijngesneden peterselie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

  • Bak de plakken bacon in een koekenpan lichtbruin en krokant.Neem ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.Bak in het achtergebleven braadvet de ui en knoflook ca. 5 min.Voeg beide paprika's,paprikapoeder en karwijzaadjes toe en bak alles nog 2-3 min.
  • Voeg bouillon,tomaten,aardappelen en kip toe en laat de soep op zacht vuur 20-25 min. koken tot de kip gaar is.Verkruimel een deel bacon door de soep,maar bewaar 4-6 plaakjes.Breng de soep op smaak met zout,peper en peterselie.Serveer met plakjes bacon

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kramer1274 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten