Paddestoelespresso

  • Internationaal, Soep
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 25-02-2003

Koffie in de soep en de soep in een espressokopje. Een ongewoon lekker amusesoepje!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g gemengde paddestoelen
1 sjalot
1 el boter
5 dl koksroom
1 dl kalfsfond
1 kopje espresso (ca. 5 el)
1/2 bouillonblokje (funghi porcini van Star)
peper
Eventueel: 1 prei
olie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Blender of staafmixer
4 espressokopjes

Bereidingswijze

Maak de paddestoelen schoon en snijd in stukken. Snij de sjalot fijn. Smelt de boter en bak hierin de sjalot in ca. 3 min. zachtjes glazig.
Voeg de paddestoelen toe, laat ze ca. 4 min. meebakken. Voeg de room, fond en half bouillonblokje toe en breng aan de kook. Pureer het geheel in de blender en voeg de koffie toe. Breng op smaak met peper. Wrijf de soep door een zeef en warm goed door maar laat de soep niet meer koken.
Snijd als je een garnituur wilt de prei in heel smalle reepjes. Verhit een laag olie in een wok of diepe koekenpan en frituur hierin de prei in 1-2 min. knapperig. Neem de prei uit de olie en laat hem uitlekken op keukenpapier. Schep de soep in een espressokopje en garneer met de prei.

Laatste reacties

vonnepon85 avatar
vonnepon85 22-10-2012

Ik heb de koffie er niet in gedaan de soep was superlekker zonder!

coffee_times avatar
coffee_times 28-02-2003

Meegenomen, bedankt Hettie

orphan avatar
orphan 27-02-2003

Dat is 'm! Hebbus!

mauritsenole92 avatar
mauritsenole92 25-02-2003

Okee, dan neem ik hem mee ;-))

mauritsenole92 avatar
mauritsenole92 25-02-2003

Heb je het al geproefd Yvon ? Als ik heel eerlijk ben lijkt de combinatie bossmaak (paddestoelen) en koffie me niet top. Maar wel spannend. Ik probeer het thuis eens uit. En dan laat ik je het resultaat weten. Carla

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten