Choco "home made"
- Belgisch, Ontbijt
- 10-20 min.
- Geplaatst op 24-02-2003
Een recept van mijn moeder, een van de kleinkinderen vroeg haar onlangs om "EINDELIJK die lekkere choco nog eens te maken". Na enig zoeken vonden we het recept terug in haar verzameling papiertjes. Nu staat hij op Smul, benieuwd of ze bij jullie er ook zo naar uitkijken. Eigenlijk is die in een wip klaar....
Ingrediënten
- 250 g chocolade (vb Callebaut gekend als een van de beste onder de belgische chocolade)
- 250 g boerenboter
- 1 blikje gecondenseerde gesuikerde melk
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 4553,03 kcal |
Koolhydraten | 275,75 g |
Eiwitten | 64,19 g |
Vetten | 355,86 g |
Bereidingswijze
- Laat de chocolade en de boter in een glazen maatbeker smelten in de microgolfoven (slechts enkele min. op halve kracht) of in een warmwaterbad.
- Klop dit mengsel tot een mooie massa en sla er vervolgens met een klopper krachtig de gesuikerde melk onder, tot je een homogene massa bekomt.
Serveertip
Doe de pasta in leuke potjes (een kinderoog laat zich snel verleiden, de rest volgt vanzelf)
Bewaar deze choco wel in de ijskast, houdbaarheid is wel iets beperkter dan de warenhuisversies.
Laatste reacties
Meegenomen! Moet ik een keer proberen.. Groetjes Jacqueline
Ga het ook eens op deze manier proberen.Dank je wel voor het recept. De kinderen zullen er zeker van smullen.Groetjes Jennie
eventjes meenemen,want ik heb een paar chocomonstertjes die regelmatig bij oma op bezoek komen,dus kan ik het goed gebruiken dank Groetjes Annie
Jammie, super lekker is ie!!! mijn zusje was net jarig dus had ik haar een potje gemaakt met een leuk etiket erop, ze vond het geweldig. en ik denk niet dat ik nog chocopasta mag kopen nu... Hartelijk bedankt
Dit lijkt me echt geweldig! Heel fout; maar waarschijnlijk daarom zo lekker! Ik ga het snel proberen. Heb het recept meteen favoriet gezet. Bedankt. Groetjes, Ank.
Bedankt voor het plaatsen van dit recept. Ik neem het mee. Groetjes Tilly
De boerenboter vervangen door bv Becel of een cholesterol armvet. Zeker voor kinderen!!
Zet het gelijk bij mijn favorieten. groetjes Josine.
leuk eens proberen...
Oef ! Mag het ook met niet gesuikerde melk ? Ik ben uiterst voorzichtig met suiker, bijvoorbeeld rabarber kook ik altijd gewoon zonder suiker (geeft zo'n prettig gevoel aan je tanden, althans, als je ervan houdt ;-)). Carla (Wel een leuk recept !)