1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Patatas Alioli

Patatas Alioli

Door: gruisje

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 24-02-2003

Ingrediënten


350 gram aardappelen - 4 eetlepels mayonaise - 3 teentjes knoflook - 2 eetlepels gehakte peterselie - zout - evt. azijn of citroensap.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar en snijd ze in plakjes. Met de magnetron (snelle variant): schil de aardappelen, snijd ze in plakjes, leg ze op een bord en gaar ze (afgedekt) in ongeveer 6 minuten op 700 watt. Hierna uit laten wasemen en afkoelen.
Roer in een schaal de mayonaise, uitgeperste knoflook en peterselie door elkaar. De mayonaise moet aan de dunne kant zijn om goed door de aardappelen te kunnen mengen. Dit kan door de mayo met een beetje citroensap of azijn aan te lengen.
Schep de mayonaise voorzichtig door de aardappelen en breng het geheel op smaak met wat zout. Serveren op kamertempertuur.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gruisje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top